Nieuws uit Merelbeke

Merelbeke
Merelbeke

Nieuws uit Merelbeke

Een echte ‘glazen boterham’: brouwerij creëert twee biertjes op basis van brood en regenwater

16/06/18 02:57 - Wat krijg je als je een biobakker en een bio-ingenieur laat brainstormen? Twee nieuwe biertjes blijkbaar, die gisteren werden onthuld bij De Wilde Brouwers aan de Hundelgemstesteenweg in Merelbeke. Hun bieren worden gebrouwen met regenwater en restbrood.

Werkstraf voor man die korpschef sloeg en gehoorschade toebracht

11/06/18 14:23 - Een man uit Merelbeke die de korpschef van de lokale politiezone Rhode & Schelde sloeg tijdens een evenement van Stan Van Samang in Balegem, is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Dat heeft de correctionele rechtbank van Gent beslist. De korpschef, die blijvende gehoorschade opliep, krijgt een schadevergoeding.

Diamant voor Walter en Denise

06/06/18 02:57 - Walter Govaert (84) uit Veurne en Denise Beun (80) uit Nieuwpoort hebben in het gemeentehuis van Merelbeke hun diamanten bruiloft gevierd. Walter werkte vroeger als werkopzichter en Denise was bediende in een grootwarenhuis. Het koppel trouwde in Veurne, maar verhuisde naar Merelbeke en woont nu in de Appelstraat. Walter en Denise hebben samen twee kinderen en vijf kleinkinderen.

Diamant voor Walter en Denise

06/06/18 02:57 - Walter Govaert (84) uit Veurne en Denise Beun (80) uit Nieuwpoort hebben in het gemeentehuis van Merelbeke hun diamanten bruiloft gevierd. Walter werkte vroeger als werkopzichter en Denise als bediende in een grootwarenhuis. Het koppel trouwde in Veurne, maar verhuisde naar Merelbeke en woont nu in de Appelstraat. Walter en Denise hebben intussen twee kinderen en vijf kleinkinderen.

Afscheid van liberaal monument: “Burgemeester wou ik nooit worden”

06/06/18 02:57 - Wat al lang werd gefluisterd, is afgelopen weekend officieel geworden. Schepen van Sport Dirk Poriau (Open VLD) stapt uit de lokale politiek en zal niet meer op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staan. Zijn dochter Daisy zal die lijst wel duwen.

Verguisde secretaris zet strijd voort en trekt ditmaal naar Grondwettelijk Hof

05/06/18 02:57 - De verguisde gemeentesecretaris Kristof De Bel stapt naar het Grondwettelijk Hof. Hij vindt dat hij de nieuwe algemeen directeur van de gemeente moest worden. Als hij gelijk krijgt, kan dat benoemingen bij andere gemeenten in het gedrang brengen.

Diamant voor Walter en Denise

05/06/18 02:57 - Walter Govaert (84) uit Veurne en Denise Beun (80) uit Nieuwpoort hebben in het gemeentehuis van Merelbeke hun diamanten bruiloft gevierd. Walter werkte vroeger als werfopzichter en Denise was bediende in een grootwarenhuis. Het koppel trouwde in Veurne, maar verhuisde naar Merelbeke en woont nu in de Appelstraat. Walter en Denise hebben intussen twee kinderen en vijf kleinkinderen.

Rolwagengebruikers maken reclame voor Babbelbar

04/06/18 02:57 - Het dagcentrum van orthoagogisch centrum De Beweging in Bottelare heeft zondag zijn jaarlijkse barbecue en opendeurdag gehouden. 260 mensen schoven aan en familie en vrienden van deelnemers kwamen een kijkje nemen. “Dat is goede reclame voor ons”, zegt deelnemer Patricia De Herckenrode. “En zo verkopen we meer confituur en advocaat in onze Babbelbar.”

Nieuw sportcentrum komt eraan

04/06/18 02:57 - Het lintje voor de bouw van het nieuwe sportcentrum Ter Wallen werd doorgeknipt. De sporthal is goed nieuws voor de Merelbeekse sportclubs, die nu vaak moeten uitwijken omdat de huidige sporthal volzet is. Het nieuwe centrum zal vooral worden gebruikt voor de balsporten. De bouwplannen werden jaren uitgesteld door een beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Tegen september 2019 zou de nieuwe sporttempel er moeten staan.

Afscheid liberaal monument Dirk Poriau: “Nooit burgemeester willen worden”

04/06/18 02:57 - Wat al lang werd gefluisterd, werd zaterdag officieel. Schepen van Sport Dirk Poriau (Open VLD) stapt dit jaar uit de lokale politiek en zal niet op de lijst staan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn dochter Daisy zal die lijst duwen.

Zelf nieuws uit Merelbeke?
Deel ervaringen over MerelbekeMerelbeke

„ Uw gids door Merelbeke op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken